У центральному парку Вінниці, понад 30 учасників п’ятого фестивалю польової кухні імені Тараса Сича пригощали вінничан та гостей міста стравами, приготовленими під відкритим небом кухнями різних громадських організацій, навчальних закладів, військових частин, підрозділів ДСНС тощо.
Долучились до фестиваля й приватні підприємці, які по кілька страв готували для гостей фестивалю безкоштовно, але потрібно було отримати спеціальну «забрендовану» тарілку, а для цього – пожертвувати 50 гривень. А ось шашлики, бургери чи хот-доги та каву продавали за помірними цінами.
Як розповіли NаПарижі, один з організаторів фестивалю, голова наглядової ради Благодійного фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський розповів:
У рамках фестивалю збирали кошти на придбання рюкзаків медика із медикаментами для надання першої медичної допомоги на передових позиціях. Ми знаємо, що дуже важливо при важких пораненнях на фронті надати якісну допомогу у перші хвилини. Хочеться побажати всім, щоб цей фестиваль був останнім, коли ще відбуваються бойові дії, під час наступного фестивалю бойових дій уже не було.
Тільки за півтори години фестивалю було придбано близько 500 тарілок, тобто на потреби військових підрозділів зібрано приблизно 25 тисяч гривень.
Нагадаємо, фестиваль польової кухні у Вінниці уже п’ятий рік поспіль присвячується пам’яті Тараса Сича. Вінничанин був кухарем у батальйоні «Київська Русь», він виступав проти насилля, тому не брав до рук зброю, але всіляко допомагав військовим.
Загинув Тарас Сич внаслідок мінометного обстрілу у Дебальцевому 13 лютого 2015 року.