Вінницький обласний краєзнавчий музей не втрачає ентузіазму по заохоченню відвідувачів. Так, під час відкриття виставок "У історії на кухні" та "Смаки натюрморта", гостей заходу пригощали історичними стравами. Саме таким чином музей представив новий жанр у їх роботі - Історико-гастрономічний проект.
У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї, 17 грудня о 16.00, відбулось відкриття двох "паралельних" виставок. «У історії кухні» представлені кухонні і столові предмети від кам’яного віку до ХХ ст., інсталяція кухонь подільських сіл, садиб та містечок, та не такий далекий побут наших батьків за радянської доби. У тому ж виставковому залі представлена й художня виставка - «Смаки натюрморта», яка створена спільно з Вінницькою обласною організацією Національної спілки художників України, та представляє твори сучасних художників Вінниччини.
Однак не виставками єдиним. Завдяки спільному експерименту в межах проекту, який став можливим завдяки підтримці партнера гастро-бару Батискаф, була представлена дегустація історичних блюд.
Відомо, що виставки експонуватимуться до 16 лютого 2020-го.
Фото з Facebook-групи "Подільські мандри"