Ні для кого не секрет, що улюблена усіма українцями редиска багата фолієвою кислотою і калієм. Однак, також вона містить залізо, цинк, кальцій, фосфор, магній, вітаміни груп В і С, які активно протистоять вірусам.
За такі дивовижні властивості лікарі назвали її рослиною–антибіотиком та вбивцею вірусів, адже окрім цих якостей, до складу редиски у великих кількостях входить клітковина, яка сприяє виведенню з організму холестерину.
Як пише МедікФорум, хворим на цукровий діабет також необхідно включити в свій раціон цей овоч, оскільки він істотно знижує рівень цукру в крові. Дивно, але редис є дієвим антидепресантом. Науково доведено, що люди, які регулярно вживають редис, менше схильні до стресів.
Але є і протипокази до вживання цих коренів. Людям, що страждають виразкою шлунка, кишечника і метеоризмом, рекомендовано відмовитися від цього продукту.